Frisco 1

Čezmejno usklajeno zmanjševanje poplavne ogroženosti 2.2– Gradbeni ukrepi na porečju Mure.

Otvoritvena slovesnost ob dokončanju investicije v Benici

Nasip Benica

Vabimo vas na otvoritveno slovesnost ob dokončanju nadgradnje visokovodnega nasipa pri Benici v okviru projekta “Čezmejno usklajeno zmanjšanje poplavne ogroženosti 2.2 – Gradbeni ukrepi v porečju Mure” (FRISCO 2.2).

Otvoritvena slovesnost bo v četrtek, 26. avgusta 2021, ob visokovodnem nasipu pri naselju Benica, 9220 Lendava, s pričetkom ob 11. uri. 

FRISCO 2.2 je strateški projekt v okviru programa sodelovanja Interreg VA Slovenija-Hrvaška za obdobje 2014–2020. Skupna vrednost projekta je 2.995.195,19 EUR, od tega 85% financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) in preostalih 15 % financirajo partnerji iz lastnih sredstev.

Projektne dejavnosti, ki so se nanašale predvsem na dela na nadgradnji visokovodnega nasipa pri Benici na slovenski strani reke Mure in rekonstrukciji nabrežja Svetega Martina na Muri na hrvaški strani reke, so nadaljevanje dejavnosti, ki se izvajajo prek operativnih programov kohezijske politike v Sloveniji in na Hrvaškem, ter prek dvostranskega sodelovanja med državama. Projekt je tudi dopolnilo ukrepom, ki so posledica izvajanja projekta FRISCO 1, vse z namenom zmanjšanja poplavne ogroženosti na obeh straneh te obmejne reke.

Na otvoritveni slovesnosti je predviden foto-termin, po koncu slovesnosti pa izjave za medije.

Dogodek bo organiziran v skladu s pravili NIJZ, potrebno je izpolnjevanje pogojev PCT.

Ob 13. uri bo na hrvaški strani meje, v prostorih občine Sv. Martin na Muri, potekala zaključna konferenca projekta.

Veselimo se vašega prihoda in vnovičnega srečanja.

Copyright © 2019 Frisco 2.2 Vse pravice pridržane.

Velikost pisave
Vključi kontraste