Frisco 1

Prekogranično usklađeno
smanjenje rizika od poplave 2.2
– Građevinske mjere u slivu rijeke Mure

Svečano otvaranje investicije u Benici

Nasip Benica

Pozivamo vas na svečanost otvaranja po završetku nadogradnje visokovodnog nasipa u Benici u okviru projekta “Prekogranično usklađeno smanjenje rizika od poplava 2.2- Građevinske mjere u slivu rijeke Mure” (FRISCO 2.2).

Svečanost otvaranja održat će se u četvrtak, 26. kolovoza 2021. godine, na visokovodnom nasipu kod naselja Benica, 9220 Lendava, s početkom u 11 sati.

FRISCO 2.2 strateški je projekt u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.995.195,19 eura, od čega 85 % iznosa financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) a preostalih 15 % financiraju partneri iz vlastitih sredstava. 

Projektne aktivnosti, koje su se ponajprije odnosile na radove na rekonstrukciji nasipa Sveti Martin na Muri na hrvatskoj strani rijeke te nadogradnju visokovodnog nasipa u blizini naselja Benica na slovenskoj strani rijeke, predstavljaju nastavak aktivnosti koje se provode kroz operativne programe kohezijske politike u Sloveniji i Hrvatskoj te kroz bilateralnu suradnju dviju država. Projekt ujedno predstavlja nadopunu mjera proizašlih iz provedbe projekta FRISCO 1. a sve s ciljem smanjenja poplavne ugroženosti na obje strane pograničnih rijeka. 

Za svečano otvaranje predviđen je foto-termin, a na kraju svečanosti i izjave za medije.

Događaj će biti organiziran u skladu s pravilima NIJZ -a, potrebno je zadovoljiti uvjete PCT-a.

U 13 sati, s hrvatske strane granice, u prostorijama općine Sv. Martina na Muri, održati će se završna konferencija projekta.

Veselimo se vašem dolasku i ponovnom susretu.

Copyright © 2019 Frisco 2.2 Sva prava zadržana.

Velikost pisave
Vključi kontraste